Tko je
Petar
Jelavić?

Petar Jelavić

Petar Jelavić rođen je 1998. godine u Zagrebu, a s nepunih godinu dana života, kada je prvi puta krenuo za loptom, već se dalo naslutiti kako će jednog dana odabrati upravo sportski put. Danas mladi i perspektivni nogometni vratar, još je kao dijete bio radoznao i prepun pitanja, a već u vrtićkoj dobi počeo je čitati priče svojim vršnjacima, pa čak i onima starijima od njega, istaknuvši se tako kao lider, što je vrlo tražena vrlina kod svakog boljeg vratara.

U školskim klupama uvijek odličan učenik, ali i omiljen u društvu jer je uvijek bio spreman pomoći i izboriti se za ravnopravnost svojih prijatelja, osobito onih koji se nisu sami mogli izboriti za sebe. Nakon osnovnog obrazovanja upisuje Prirodoslovnu gimnaziju Vladimir Prelog koju završava 2017. godine, nakon čega je primljen na Prehrambeno Biotehnološki fakultet u Zagrebu, gdje započinje sa studijem nutricionizma, a trenutno pohađa drugu godinu studija. Već u ranim tinejdžerskim godinama pokazao je veliku strast za kuhanje i eksperimentiranje s pripremom jela, a s obzirom na to kako je sport njegova prva velika strast, koja se osim napornih treninga također temelji i na zdravoj ishrani, nutricionizam se lako uklopio u njegovu viziju izgradnje zavidne sportske karijere.

Sportski način života usmjerio ga je daleko od poroka poput cigareta i alkohola koje u potpunosti izbjegava, a uz sve dodatne aktivnosti uspio je pronaći vremena za pohađanje ljetne škole engleskog jezika u Londonu 2014. godine, gdje je pribavio Embassy Summer South Bank certifikat te doveo svoje znanje engleskog jezika na razinu B2.

Petar Jelavić trenutno je prvi vratar seniorske nogometne momčadi NK Udarnik iz Kurilovca s kojom nastupa u 3. Hrvatskoj nogometnog ligi, a san mu je, kao i svakom nogometnom entuzijastu i mladom talentu, zaigrati za prvoligaške klubove i jednoga dana možda odjenuti i reprezentativni dres.