Najljepši citati o nogometu

article image

Nogomet je zasigurno najpopularniji sport na svijetu. Nema države u kojoj se ne igra liga, bilo profesionalna ili rekreativna. Svojom igrom, ali i načinom života nogometaši nadahnjuju ljude širom svijeta. Posebno valja istaknuti one mlade naraštaje koji neke od najboljih svjetskih nogometaša smatraju svojim uzorima. Nogometaši su nerijetko poznati i po svojim izrekama koje su zasigurno dotakla brojna srca vatrenih navijača. Iz tog razloga donosimo vam najljepše inspirativne citate o nogometu koji nadahnjuju ljude širom svijeta.

Uvijek postoje brojne rasprave o tome tko je najbolji nogometaš svih vremena. No nema sumnje da svoje mjesto u toj raspravi nema brazilska nogometna legenda, Pele. On je sav svoj život sročio u jednoj rečenici: „Uspjeh se zarađuje, ne daje se besplatno, a ako želite biti najbolji nogometaš svih vremena, morate ga pošteno zaraditi“.

Bivši kapetan reprezentacije Irske i Manchester Uniteda, Roy Maurice Keane objašnjava što je najvažnije za postizanje sportskog uspjeha. Imati najboljeg trenera svih vremena neće poboljšati vaše sposobnosti. Jedini način da poboljšate svoje vještine je da vas ljubav koju osjećate prema tom sportu učini boljim igračem. Treneri vas mogu naučiti koječemu, ali bez te ljubavi prema sportu nećete moći maksimalno iskoristiti svoj talent. Sve je ovo Roy Keane sročio u dvije kratke rečenice: „Ne vjerujem da je vještina igrača bila, niti će ikada biti, rezultat trenera. To je rezultat ljubavnog odnosa između djeteta i lopte“.

Pele: „Uspjeh nije slučajnost. To je naporan rad. ustrajnost, stjecanje znanja, učenje, žrtva i najviše od svega – ljubav prema onome što radiš ili učiš raditi“.

Thomas Muller: „Onaj tko snove žrtvuje stvarnosti zauvijek je poražen“.

Josef „Sepp“ Herberger: „Najteži je prvi naredni protivnik!“

Franz Beckenbauer: „Recept za uspjeh: Nisko igraj, visoko pobijedi!“

Vince Lombardi: „”Ljudi koji rade zajedno će uvijek pobijediti, svejedno dali to bilo protiv kompleksnih odbrana u fudbalu ili protiv problema modernog društva!“

Lionel Messi: „Uvijek želim više. Bilo da je to postizanje gola ili pobjeda, nikad nisam zadovoljan“.

Lewis Grizzad: „Život je kao nogomet. Morate napasti problem, savladati strah i postići gol, kad god vam se ukaže prilika!“