Hrvatska – zemlja nogometa

article image

Hrvatska se zasluženo nalazi na samom vrhu kada je u pitanju nogomet. To možemo potkrijepiti izvrsnim nastupima na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu kada smo pomeli Englesku i stali bok uz bok Francuskoj. Tu je i nezaboravna 1998. kada smo kući poslali moćnu Njemačku. No, ništa od toga ne bi se dogodilo da nismo imali prave izbornike i trenere koji su kovali zanat u mlađim danima te znanje i iskustvo prenosili na mlade naraštaje.

Tko bi mogao i slutiti da će jednog dana mali Luka koji je naganjao loptu na stadionu NK Zadra zaigrati za veliki Real Madrid i postati najbolji nogometaš na svijetu. Osim Luke, tu su i drugi momci koji igraju u dresovima poznatih svjetskih klubova. U cijeloj ovoj priči ne smijemo zaboraviti niti golmane koji su stajali na vratima hrvatske reprezentacije.

Tko zna, možda se na njihovom mjestu u skoroj budućnosti nađe mladi i perspektivni Petar Jelavić koji trenutno brani vratnice seniorske nogometne momčadi NK Vrbovec. Petar već niz godina uspješno igra na poziciji golmana, što i nije lagani zadatak. S obzirom na to da je vratar zadnji igrač, on mora moći dobro prosuditi svaku situaciju i pravovremeno reagirati na ono što se od njega očekuje. U svemu navedenom Petar se pokazao odličnim. Osim redovnog treniranja i balansiranja između fakultetskih obaveza, Petar je uzor svim mladim naraštajima jer živi život daleko od bilo kojih poroka.

Samo trud, napor i želja za uspjehom mogu stvoriti idealnu priliku za napredak u radu i razvoju, čega kod Petra ima napretek.